27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalExtinderea Parcului Industrial merge în instanţă

Extinderea Parcului Industrial merge în instanţă

Juriştii Prefecturii Dolj vor ataca astăzi în instanţă cele două hotărâri ale Consiliului Judeţean Dolj prin care administraţia judeţeană cere 86,36, respectiv 8,2 hectare de teren pentru extinderea Parcului Industrial din Craiova. În luna aprilie a acestui an, plenul CJ Dolj a hotărât să ceară de la Agenţia Domeniilor Statului, respectiv Jandarmerie cele aproape 95 de hectare de teren aflate în jurul societăţii Parc Industrial din subordinea consiliului, pentru a oferi pământul investitorilor interesaţi să deschidă o afacere în Craiova.

Cele două acte au fost considerate nelegale de Instituţia Prefectului pe motiv că terenul trebuie mai întâi pus la dispoziţia Comisiei locale de fond funciar din comuna Gherceşti pentru retrocedare, însă consilierii judeţeni au hotărât în luna august să menţină cererile.

 

Hotărârea „Tineretului“, la pachet cu extinderea PI

 

Deşi, iniţial, prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, a declarat că Parcul Industrial trebuie să se extindă, mai ales că societatea a câştigat un proiect finanţat de Uniunea Europeană în valoare de peste şase milioane de euro, Eugen Marinescu, directorul Direcţiei de Verificare a Legalităţii Actelor din prefectură, a precizat că instituţia va ataca acele două cereri în instanţă pentru că le consideră nelegale. Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a declarat că graba autorităţilor din instituţia vecină este binevenită pentru că doreşte rezolvarea cât mai rapidă a problemei. „Le mulţumesc că fac asta, pentru că aveau dreptul să o facă în şase luni. Aştept verdictul justiţiei, însă trebuie să spun că în unele mari municipii s-a putut face treabă şi continui să cred că aşa era drept. Cred că şi justiţia va fi de partea mea“, a spus Prioteasa.

Alături de cele două hotărâri prin care CJ cere aproape 95 de hectare de teren pentru extinderea Parcului Industrial, Instituţia Prefectului va ataca în instanţă şi hotărârea prin care consiliul judeţean a organizat concursul de idei pentru schimbarea destinaţiei stadionului „Tineretului“. În opinia juriştilor din prefectură, aceasta este nelegală pentru că schimbă, de fapt, destinaţia bazei sportive, fără ca în prealabil să fie ridicat un nou stadion, aşa cum prevede Legea sportului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU